Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
08Dec2021
Gaas bevestigen aan hout: zo doe je dat!

Gaas bevestigen aan hout: zo doe je dat!

Van plan om een kippenhok te bouwen, klimplanten tegen de schutting aan te laten groeien of wil je zelf een voliere maken? Bij al deze genoemde voorbeelden is het nodig om gaas te bevestigen aan hout. Maar hoe kun je nu eigenlijk het beste gaas bevestigen aan hout? Je leest het in onderstaande blog.

Kies het juiste gaas

Voordat we vertellen hoe je het beste gaas aan hout kunt bevestigen helpen we je bij het kiezen van het juiste gaas.

Voor een afscheiding in de tuin of klimplanten aan de schutting is tuingaas ideaal. Bij toepassing buiten kun je het beste kiezen voor geplastificeerd gaas. Dit gaas heeft een PVC-coating, waardoor het gaas wordt beschermd tegen UV-straling, roest en corrosie. Door deze beschermlaag is het gaas dus onderhoudsvrij.

Wanneer je gaas op houten palen wilt bevestigen met als functie afrastering, dan heb je bij ons ruime keuze uit afrasteringsgaas in verschillende types, kleuren, hoogtes en lengtes. Ook bij afrasteringsgaas geldt dat geplastificeerd gaas onderhoudsvrij is.

Bevestig gaas aan hout met draadkrammen

Naast het juiste gaas is het ook van belang om de juiste benodigdheden en bevestigingsmaterialen in huis te hebben. Tijdens het bevestigen van gaas aan hout is het handig om het juiste gereedschap bij de hand te hebben. Denk bijvoorbeeld aan: een waterpas, (klauw)hamer, waterpas, meetlint en nijptang. Hiermee heb je alles bij de hand om het gaas netjes te bevestigen en indien nodig het gaas op maat te knippen.

Naast bovenstaande benodigdheden heb je natuurlijk ook bevestigingsmateriaal nodig. Uiteraard gebruiken wij verzinkte draadkrammen om het gaas stevig en duurzaam aan het hout te bevestigen. Voor “normaal” tuingaas zijn de 35x3,5mm draadkrammen ideaal. Wil je fijner gaas bevestigen? Dan kun je kiezen voor kleinere draadkrammen.

Om het gaas stevig te bevestigen adviseren wij om aan de buitenzijden in alle vlakken 1 kram te slaan. Daartussenin kun je altijd om en om in elk vlak een draadkram slaan. Zorg ervoor dat de draadkrammen vast in het hout geslagen zitten, zodat het gaas stevig en duurzaam bevestigd wordt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.