Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
04Jun2024
Stappenplan voor het maken van horrengaas

Stappenplan voor het maken van horrengaas

Het vervaardigen van een hor met aluminium gaas kan een effectieve methode zijn om insecten buiten te houden en tegelijkertijd frisse lucht binnen te laten. Of je nu van plan bent om zelf een hor te maken of er een aan te brengen in een raam van je huis, dit vijfstappenplan zal je begeleiden bij het succesvol voltooien van dit project. Een hor van aluminium is ideaal want is stevig en sterk. Lees de andere voordelen van aluminium horren in deze blog.

Stap 1: Het raam opmeten

Voordat je begint, is het essentieel om nauwkeurig de afmetingen van het raam op te meten waarvoor je het hor gaas nodig hebt. Dit zorgvuldige meten is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende materiaal hebt en dat de hor perfect past. Meet zowel de breedte als hoogte van het raam en voeg enkele centimeters aan elke kant toe voor bevestiging.

Stap 2: Op maat knippen van het aluminium gaas

Met de juiste afmetingen van het raam bij de hand, kun je beginnen met het op maat knippen van het aluminium gaas. Leg het gaas plat neer op een vlakke ondergrond en gebruik een speciale ijzer schaar of snijgereedschap om dit precies af te snijden. Zorg ervoor dat je secuur knipt, zodat het gaas perfect aansluit op het raam.

Stap 3: Voorbereiden van het gaas

Voordat je begint met het bevestigen van het gaas aan het raam, is voorbereiding vereist. Om het gaas netjes en stevig te maken, vouw je een rand van ongeveer 1 cm om aan alle zijden van het gaas (dit is alleen nodig als je bijvoorbeeld een houten frame gebruikt). Gebruik een liniaal om recht te meten en te vouwen.

Stap 4: bevestiging

Vervolgens, nadat het gaas is voorbereid, bevestig je het aan het raam. De manier waarop dit wordt gedaan, hangt af van het type raam dat je hebt. Voor hor ramen met een houten frame kan je kleine spijkers of nietjes gebruiken om het gaas vast te zetten. Zorg ervoor dat het gaas strak gespannen is zodat er geen openingen zijn waar insecten door kunnen komen. Voor kunststof of metalen ramen kan speciale horlijm worden gebruikt om het gaas op zijn plek te houden.

Stap 5: controle het horrengaas

Na de bevestiging van het gaas is het tijd voor de afwerking en controlefase. Knip eventueel overtollig gaas af en controleer of alles goed vastzit en strak gespannen is. Controleer ook op eventuele beschadigingen aan het gaas en repareer deze indien nodig. Tot slot kan je nog decoratieve elementen toevoegen, zoals een lijst of profielen, om alles mooi af te werken.

Met behulp van deze handleiding kun je zelf een horrengaas maken met aluminium gaas en zo je huis beschermen tegen vervelende insecten. Het is een vrij eenvoudig project dat niet veel tijd en geld kost, maar wel een aanzienlijk verschil kan maken in het comfort en de bewoonbaarheid van je huis. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog en geniet van een huis zonder insecten!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.