Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
19Jun2023
Je moestuin beschermen tegen vogels: 5 tips

Je moestuin beschermen tegen vogels: 5 tips

Je moestuin is een waardevolle plek waar je met liefde je eigen groenten en fruit verbouwt. Het is echter niet alleen jij die van de smakelijke oogst wil genieten. Ook vogels zijn vaak dol op de sappige lekkernijen die je tuin te bieden heeft. Om te voorkomen dat ze je moestuin plunderen, is het belangrijk om maatregelen te nemen om vogels op afstand te houden. In de onderstaande tekst delen we 5 handige tips om je moestuin te beschermen tegen vogels.

Tip 1: Creëer een barrière

Door een barrière te creëren wordt het moeilijk voor vogels om te komen bij je groenten en fruit. Je kunt een barrière op diverse manieren bouwen, waaronder door het spannen van netten of gaas over de planten. Ga je echter gaas spannen over je moestuin? Niet elk type gaas is geschikt is voor het beschermen van moestuinen en ga op een diervriendelijke manier om met vogels die in het gaas verstrikt raken. Het eenvoudigste is om te kiezen voor een beschermnet.

Tip 2: Vogels afschrikken

Vogels kun je ook afschrikken door zich niet welkom te laten voelen. Je kunt blinkende objecten in de omgeving plaatsen. Er zijn genoeg mensen die cd’s in bomen, struiken en planten hangen ter afschrikking. Je kunt ook boxen in de tuin plaatsen die geluiden van roofvogels afspelen, waardoor vogels uit de buurt van jouw tuin blijven. Een andere manier om vogels af te schrikken is door kleurrijke windmolentjes te plaatsen in de tuin of door het plaatsen van een vogelverschrikker.

Tip 3: Voorzie in de behoeften

Kom de vogels die je moestuin terroriseren tegemoet door hun honger of dorst te stillen. Denk aan het ophangen van fruit in bomen zodat de vogels hiervan genieten en je moestuin met rust laten. Je kunt ook een vogelbad in je tuin installeren zodat er altijd voldoende water is en vogels hun dorst niet op je moestuin gaan lessen.

Tip 4: Huisdieren

Je moestuin kun je goed beschermen door een huisdier te nemen. Kies je voor een hond of een kat, dan voelen vogels zich minder veilig in je moestuin met gevaar op de loer en zullen ze minder geneigd zijn om van je fruit en groenten te komen smullen. Een huisdier kan daarnaast voor een hoop gezelligheid en plezier in huis zorgen.

Tip 5: Lok roofvogels tot je tuin

Laat vogels denken dat er diverse roofvogels aanwezig zijn in je tuin. Naast het afspelen van geluiden van roofvogels, kun je ook een opgezette vogel plaatsen in je moestuin om vogels af te schrikken. Je kunt ook wat veren van kippen of van duiven verspreiden door je tuin om vogels het idee te geven dat er roofvogels actief zijn in je tuin.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.