Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
10Oct2023
Handige tips voor het schoonmaken van je hekwerk

Handige tips voor het schoonmaken van je hekwerk

Wil jij graag het hekwerk schoonmaken? Dan is het belangrijk om dit goed te doen. Zo voorkom je dat je er meer werk mee hebt dan nodig is. Ondanks dat het een van zichzelf sprekende taak lijkt, komen er verschillende stappen bij kijken. Ook heeft het type hek wat je hebt een grote invloed op de beste manier om het schoon te maken. In dit artikel leggen we graag uit hoe jij jouw hekwerk het meest efficiënt schoonmaakt.

Het schoonmaken van een metalen hekwerk

Het reinigen van een metalen hekwerk ziet er heel anders uit dan dat van een houten hekwerk. Desondanks heeft een metalen hekwerk ook tussentijds zorg nodig. Op het hekwerk kunnen namelijk makkelijk algen, micro stoffen, chloriden of ijzerdeeltjes komen. Om dit te voorkomen maak je het metalen hekwerk 2 tot 4 keer schoon in een jaar. Mocht jouw hekwerk niet zo snel vuil worden, dan is 1 tot 3 keer voldoende.

Wat voor reinigingsmiddel gebruik je voor een metalen hekwerk? 

Het is belangrijk dat het een pH-waarde heeft van tussen de 5 en 8. Deze waarde tast namelijk niet de coating aan die het ijzer tegen roest beschermt.  Mocht je dicht bij de kust wonen, dan is het zinvol om tussen de zinklaag en de coating nog een zoutwerende primer aan te brengen. Deze primer voorkomt dat de zoute lucht van de kust in de loop van de jaren jouw hekwerk aantast. Nadat je jouw hekwerk met het neutrale reinigingsmiddel hebt schoongemaakt, is het tijd om het hek af te spoelen met water.

Het schoonmaken van een houten schutting

Een houten schutting heeft regelmatig onderhoud nodig. Na verloop van tijd zullen het vocht en de vervuiling van buiten namelijk in het hout gaan zitten. Ondanks dat de schutting bestendig is tegen deze externe factoren, is regelmatig schoonmaken van groot belang. Zo weet jij zeker dat jouw schutting zo lang mogelijk meegaat. De houten schutting maak je het beste schoon met een borstel of autowasborstel. Deze vegen namelijk al het vuil en de groene aanslag zonder probleem weg zonder dat ze het hout zelf beschadigen of aantasten. Mocht er na het borstelen toch nog vuil zichtbaar zijn? Dan is het goed om water te gebruiken. Dit kan je doen met behulp van de tuinslang. Ondanks dat het soms lijkt alsof de hogedrukspuit beter werkt, is dit vaak te agressief voor de houten schutting. Kies daarom eerst voor de tuinslang en ga alleen over naar de hogedrukspuit als er echt hardnekkige vlekken zijn die niet met de tuinslang en borstel schoon te maken zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.