Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
07Feb2023
Groentekooi maken

Groentekooi maken

Steeds meer mensen zijn hun eigen groenten in de tuin aan het laten groeien. Niet alleen is dit een hele leuke bezigheid, maar het is ook erg educatief om te weten waar jouw eten vandaan komt. Het is echter niet altijd even makkelijk om deze groenten in leven te houden. Jouw moestuin kan vaak namelijk worden beschadigd of opgegeten door konijnen, vogels of andere dieren die je in jouw tuin kan vinden. Met behulp van een groentekooi met ons sterke kippengaas,  houd jij deze dieren op afstand en voorkom je dat jouw harde werk wordt verwoest voordat je er zelf van kan genieten. In dit artikel leggen we uit hoe jij jouw eigen groentekooi kan bouwen.

Begin met het zagen

Het doel van de groentekooi is dat jouw groenten genoeg ruimte hebben om in de hoogte te groeien zonder dat de bladeren worden gegeten door de dieren. Om de groentekooi te maken, beginnen we daarom met het zagen. Allereerst zorg je dat je vier grote planken hebt waarmee jij jouw moestuin kunt beschermen. De vier planken vormen als het ware een bak. Wij raden aan om te kiezen voor betonplex. Mocht dit geen mogelijkheid zijn, zorg er dan voor dat het hout wat je gebruikt voorzien is van een goede buitenverf of beitslaag.

Maak een schenkel

Vervolgens is het tijd om een schenkel te maken. Dit is als het ware een koepel die je bovenop jouw bak plaatst. Zorg ervoor dat jouw schenkel ongeveer 5 centimeter breed is. Zo is het dik genoeg om niet beschadigd te raken. Teken in het hout een mooie koepelvorm uit die aansluit op het formaat van jouw moestuinbak. Met behulp van een decoupeerzaag zaag je deze vorm uit. Zodra je de vormen hebt uitgezaagd, is het belangrijk om ze goed na te schuren. Zo voorkom je splinters.

Zet de planken aan elkaar vast

Zodra je twee halve rondjes hebt, is het tijd om deze in elkaar te zetten. In het midden van beide schenkels, zaag je een opening. Dit doe je via de halfhoutverbinding methode. Zodra je deze hebt uitgesneden, schuif je ze in elkaar met behulp van houtlijm. Wij raden aan om nog een extra schroef te gebruiken om te zorgen dat ze echt stevig in elkaar zitten. Vervolgens maak je deze schenkel vast aan de moestuinbak.

Breng het gaas aan

Het is tijd voor de laatste stap. Met behulp van ons sterke gaas bescherm je jouw groenten van de buitenwereld. Je brengt het gaas aan over de hele koepel. Het is belangrijk om te zorgen dat er geen openingen te vinden zijn waar de dieren mogelijk doorheen kunnen komen. Breng als laatste wat beits aan aan alle punten waar je het gaas aan het hout hebt vastgemaakt. Zo voorkom je dat het vocht in het hout kan trekken, wat kan zorgen voor rotting.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.