Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
21Jun2022
Zelf een schutting plaatsen? Volg dit stappenplan!

Zelf een schutting plaatsen? Volg dit stappenplan!

Door middel van een schutting creëer je een gevoel van privacy in jouw tuin. Dankzij de schutting kan je met meer gemak genieten van jouw terras, ga je met meer plezier lekker zonnen in jouw bikini en heb je minder overlast van het geluid van de buren. Het is zeker mogelijk om een schutting zelf te plaatsen. Dit kan door gebruik te maken van tuinpalen. Dit zijn stevige houten palen die je in de grond zet. Er zijn verschillende manieren om te garanderen dat de schutting stevig op zijn plek blijft staan. In dit artikel nemen we je mee door alle stappen die jij moet uitvoeren wanneer je zelf een schutting gaat plaatsen.

Bereid de grond voor

Voordat je aan de slag kan gaan met het plaatsen van de palen, is het belangrijk om de grond goed schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker te werk kan gaan. Ga naar Giga Gaas om al het benodigde materiaal te scoren.

Voorzie de palen van bescherming

Voordat de palen in de grond worden gezet, kun je de onderkant van de palen afwerken met zwarte teer. Dit voorkomt dat een onbehandelde paal aan de onderkant begint te rotten. Eén derde van de paal moet in de grond gezet worden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor gecreosoteerde palen, die zijn al behandeld. Deze vindt je hier.

Zet een lijn uit

Om te zorgen dat alle palen netjes op een lijn worden geplaatst, breng je een lijn aan. Deze lijn geeft exact aan waar je de gaten voor de palen moet maken. Zorg uiteraard ook dat de paal waterpas staat. Zodra de paal er uitstekend bijstaat, stamp je de grond rondom te paal goed aan.

Plaats de tuinpalen in de grond

Zodra de eerste paal gezet is, is het tijd om de rest van de palen te plaatsen. Zorg dat er ongeveer 180 centimeter tussen iedere paal zit. Geef jezelf een klein beetje speelruimte door ongeveer 1 centimeter extra toe te voegen. Maak het gat voor de tweede paal, plaats de paal in de grond en meet de volgende afstand uit. Herhaal dit proces tot alle schuttingpalen gezet zijn.

Bevestig een schutting steun

De schutting steun zorgt ervoor dat de schutting bestendig is tegen harde wind en heftige weersomstandigheden.De schutting steun wordt op dezelfde hoogte geplaatst als de tussenplanken.

Schroef de schutting goed vast

Plaats vervolgens alle schuttingdelen aan de schutting. Zorg dat alle delen goed worden vastgeschroefd aan de schutting steun. Zorg dat je de delen een beetje hoger dan de grond plaatst. Dit voorkomt dat de onderkant begint te rotten.

Werk de schutting af

Zodra alle tuinpalen in de grond zitten en de schutting compleet is, kan je ervoor kiezen om de schutting af te werken met een mooi laklaagje. Door de palen en de platen te beschermen met een vernis blijven ze beter bestendig tegen de verschillende weersomstandigheden. Het zal de kleur van het hout ook een klein beetje veranderen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.