Menu
0
Voor 12 uur besteld? Zelfde werkdag verzonden
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
17Aug2021
Welk kippengaas is het beste voor jouw kippenhok of kippenren?

Welk kippengaas is het beste voor jouw kippenhok of kippenren?

De geschikte maasgrootte 

Bij de aanschaf van kippengaas voor je kippenren of kippenhok is het allereerst belangrijk om te kijken naar de maasgrootte. De maasgrootte is bepalend voor het doeleinde, waarvoor het gaas kan worden gebruikt. Wil je bijvoorbeeld muizen buiten de kippenren houden? Dan is het beter om een kleine maasgrootte te kiezen. Dit wordt ook wel fijnmazig kippengaas genoemd. Heb je liever gaas dat meer stevigheid biedt? Dan kun je het beste kiezen voor grofmazig kippengaas met een grotere maasgrootte. Grofmazig kippengaas is ontzettend stevig, doordat de draden van het gaas dikker zijn, dit komt doordat de draaddikte wordt afgestemd op de maasgrootte. 

Kosten

Verschillende type kippengaas verschillen van elkaar in materiaal, maar ook in prijs. De prijs van gaas wordt vaak bepaald door de bescherming die het gaas biedt tegen verwering. Zo kun je ervoor kiezen om geplastificeerd gaas (plastic coating), gegalvaniseerd gaas (coating van metaal) of RVS gaas te kopen. Kies je voor RVS gaas dat bekend staat om de beste bescherming, dan betaal je ook een hogere prijs en zullen de kosten voor je kippenhok oplopen.

Duurzaamheid van het gaas

Het verschil in materiaal tussen verschillende soorten kippengaas zorgt voor een verschil in duurzaamheid. Wanneer materiaal veel chroom en nikkel bevat zorgt dit voor een betere bescherming tegen corrosie. Het materiaal die dit het meeste bevat is RVS. Roestvrijstaal (RVS) kippengaas is daarmee het meest duurzame kippengaas dat je voor je kippenren kan kopen. Echter hebben ook geplastificeerd kippengaas en gegalvaniseerd kippengaas een bepaalde corrosiebestendigheid. Bij het uitkiezen van het juiste kippengaas voor je kippenren is het daarom belangrijk om naar het verschil in duurzaamheid van het materiaal te kijken. 

Hoogte van de kippenren

Wanneer je de keuze hebt gemaakt tussen de verschillende soorten kippengaas moet er als laatste een keuze worden gemaakt tussen verschillende gaashoogtes. De geschikte gaashoogte is afhankelijk van het type kippenren dat je wilt maken. Kippengaas van alle materiaalsoorten is verkrijgbaar in verschillende hoogte en breedte maten. Hierdoor is er altijd een geschikte gaasrol te vinden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.