Menu
0
Voor 12 uur besteld? Zelfde werkdag verzonden
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
29Mar2023
Vijver te beschermen tegen reigers

Vijver te beschermen tegen reigers

Tips om je vijver te beschermen tegen reigers

Fraaie vijver in de achtertuin, maar last van reigers? Het is voor velen een bekend probleem. Een vijver vol vissen klinkt velen idyllisch in de oren, maar er liggen rovers op de loer. Ze berispend toespreken werkt niet. Reigers slaan toe wanneer jij niet thuis bent. Vroeger waren het misschien schuwe vogels, maar vandaag de dag zijn ze aan het drukke stadsleven flink gewend. Je vindt reigers steeds vaker midden in de stad terug, onder meer aan de rand van een vijver. Daar komt nog eens bij dat het voedselaanbod voor reigers in de winter beperkt is. Onze oplossing? Schrikdraad installeren. Met schrikdraad van Giga Gaas ben je reigers te slim af.

Het gevaar van reigers

Wist je dat vissen zich minder snel voortbewegen in koud water? Dat maakt ze een makkelijke prooi – een lekker hapje – voor een hongerige reiger in de winter. Als een reiger je vijver eenmaal gevonden heeft en weet dat hier iets te halen is, zal hij terug blijven komen. Dat doet hij net zolang tot je hele vijvers is leeggevist. Signaleer je reigers bij jouw vijver? Grijp dan tijdig in. Schrikdraad installeren is in de meeste gevallen al voldoende. Gebruik geen draconische maatregelen: sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw is de blauwe reiger namelijk een beschermde diersoort. Je mag het beestje niet doden of verwonden.

Zo verjaag je een reiger

Reigers zijn slimme en geduldige vogels die net zolang wachten tot een vis zich veilig voelt en laat zien. Dan is het al te laat. Een reiger die ergens zijn zinnen op heeft gezet, laat zich door niets of niemand afstoppen. Gelukkig zijn wij mensen en wij mensen zijn nog slimmer dan de slimmer reiger. Je bent een reiger te slim af met behulp van afdeknetten. Wat, opvallend genoeg, ook werkt, is een imitatie reiger plaatsen om een echte reiger mee te verjagen. Plaats deze aan de rand van de vijver en mannetjes reigers denken wel twee keer na voor ze bij jou in de tuin landen. Confrontatie met een soortgenoot gaan de mannetjes meestal uit de weg.

Schrikdraad werkt het beste

Vooralsnog is schrikdraad de beste oplossing voor reigers bij je vijver. Het is een relatief kleine ingreep om je tuin of vijver met schrikdraad af te rasteren. Schrikdraad werkt op basis van een transformator die een lage elektrische puls afgeeft als een reiger met de draad in aanmerking komt. Die korte schrikreactie zorgt ervoor dat dieren dagenlang uit de buurt blijven. Andere effectieve methoden om reigers te verjagen zijn met een bewegingssensor of lichtschittering. Ook beplanting rond de vijver en zware vislijnen rond de vijver kunnen reigers weghouden.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.