Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
23Jan2023
Tuin afrasteren? Zo bereken je hoeveel gaas nodig is

Tuin afrasteren? Zo bereken je hoeveel gaas nodig is

Wil jij graag gaas gebruiken om jouw tuin af te rasteren? Er zijn verschillende redenen waarom jij jouw tuin wilt afrasteren. De een heeft wellicht te maken met privacy en de ander met het feit dat je niet wilt dat jouw huisdieren zomaar weg kunnen lopen. Wat de reden ook is, het is belangrijk dat je de tijd neemt om goed onderzoek te doen. Er zijn namelijk veel verschillende materialen te vinden en daarnaast zijn er ook verschillende manieren om het gaas vast te zetten. Om te garanderen dat jij niet meer betaalt dan nodig is, bereken je van te voren uit hoeveel gaas je nodig gaat hebben om jouw hele tuin te afrasteren. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kan berekenen.

Wat voor materiaal wil je in huis halen?

Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar om te gebruiken af beschutting. De een kiest voor een houten beschutting en de ander liever voor een gaas materiaal. Welk materiaal het beste past bij jouw tuin, heeft erg te maken met jouw wensen en voorkeuren. Kies je voor een houten schutting of hou je meer van groen en wat meer open gevoel. In ieder geval is gaas per meter een stuk goedkoper en het is een goed materiaal voor planten om aan te groeien.

Wat voor gaas is er beschikbaar?

Ook binnen gaas zijn er verschillende keuzes die je moet maken. Je hebt namelijk de keuze uit gepuntlast gaas of harmonicagaas. Harmonicagaas is gaas dat in elkaar is gebogen. Dit is erg stevig en heeft vaak een groene kleur. Gepuntlast gaas zijn verticale en horizontale buizen die tegen elkaar lopen. Dit soort gaas is extreem sterk en zal niet snel buigen. Perfect voor wanneer jij dieren of kinderen hebt die mogelijk in het gaas gaan hangen.

Het berekenen van de hoeveelheid materiaal

Om te bepalen hoeveel gaas jij nodig gaat hebben, moet je rekening houden met hoeveel strekkende meters je nodig heb en de lengte per rol. Zodra je deze informatie op een rijtje hebt, kun je gaan berekenen.Zorg dat je zo nauwkeurig mogelijk de lengte van de tuin opmeet waar je wilt dat het gaas wordt geplaatst. Berekende de omtrek van de tuin (2 x de lengte + 2 x de breedte). Trek hier vervolgens mogelijke meters vanaf die al over een afrastering beschikken. Denk ook aan ruimte die wordt gebruikt voor een poort of een deur. Voor deze stukken heb je namelijk ook geen gaas nodig. Nu weet je hoeveel strekkende meters gaas je nodig hebt voor jouw project. Nu moet je weten hoeveel meter er op een rol zit. Deel dit door elkaar en rond dit naar boven af. Nu weet je hoeveel rollen je moet bestellen. Stel dat je 40 strekkende meters nodig hebt en er zit 15 meter op een rol, dan krijg je dus 40/15 = 2,6. Rond dit af naar boven voor hele rollen. In dit geval dus 3.

Vervolgens moet je kijken hoeveel palen je nodig gaat hebben. Om de ongeveer 2,5 meter komt een paal te staan. Vergeet niet de beginpaal mee te rekenen. Dus voor 15 strekkende meter gaas heb je 7 palen nodig. Voor 25 strekkende meter gaas heb je 11 palen nodig. Voor dit voorbeeldproject heb je dus 18 palen nodig.  

Vergeet niet ook je binddraad, draadspanners en draadkrammen direct mee te bestellen. 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.