Menu
0
Voor 12 uur besteld? Zelfde werkdag verzonden
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
10Mei2022
Tuin afrasteren? Zo bereken je hoeveel gaas je nodig hebt!

Tuin afrasteren? Zo bereken je hoeveel gaas je nodig hebt!

Het maakt niet uit hoe groot jouw tuin of erf is, dankzij gaas geef jij aan waar jouw grond begint. Het afrasteren van jouw tuin zorgt ervoor dat andere mensen minder makkelijk op jouw erf rondlopen. Het voorkomt dat jouw huisdieren, waaronder honden, per ongeluk weglopen en het zorgt ook dat dieren van buitenaf niet jouw tuin of huis in kunnen. Het is echter een investering om jouw grond af te rasteren met gaas. Door een simpele berekening kom jij te weten hoeveel gaas jij nodig hebt en hoeveel je moet investeren.

Wat voor materiaal ga je gebruiken?

Er zijn verschillende materialen beschikbaar om te gebruiken als afrastering van jouw tuin. De meest gebruikte materialen zijn gepuntlast gaas of harmonicagaas. Beide hebben hoge kwaliteit en zijn geschikt voor de buitenlucht. Harmonicagaas is een duurzaam materiaal wat erg stevig is. Het is veerkrachtig en niet makkelijk te breken. Door de groene kleur van het gaas blend het goed in met de groene kleur van de natuur. Gepuntlast gaas is een andere vorm van gaas. Dit gaas is steviger dan harmonicagaas. Het is echter alleen verkrijgbaar in een zilveren kleur. Niet iedereen vindt dit mooi om in de tuin te hebben. Wanneer je het kan verbergen door middel van planten, is het echter zeker het geld waard.

Hoe bereken je hoeveel gaas je nodig hebt?

Om te weten te komen hoeveel gaas je nodig hebt om jouw tuin mee af te rasteren, en dus hoeveel je moet betalen, maak je een makkelijke som. Meet allereerst jouw tuin op. Zorg dat je alleen de plekken meet waar de afrastering komt. Een bestaande schutting tussen jouw buren en jouw tuin of andere muren hoeven dus niet meegeteld te worden. Meet vervolgens de breedte van een poort die je wilt plaatsen tussen het hekwerk en trek dit van de lengte af. Vervolgens meet je hoeveel plek de palen innemen en ook dit trek je van de lengte af. Nadat je deze stappen hebt gevolgd, weet je hoeveel meter aan gaas je nodig hebt.

Tuin afrasteren: zelf doen of een expert inschakelen?

Je tuin afrasteren kun je relatief gemakkelijk zelf doen. Uiteraard is het prettig wanneer je over enige kluservaring beschikt. Alle benodigde materialen voor jouw tuinafrastering vind je in onze webshop. Van diverse soorten gaas tot houten palen. 

Mocht je er zelf niet uitkomen, of weet je simpelweg niet of je het gaas zelf kan installeren, neem dan gewoon contact op met een expert. Er zijn genoeg experts te vinden die je graag helpen met het opstellen van een afraster plan. Ook lees je op onze blog interessante blogs met veel handige tips en tricks.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.