Menu
0
Voor 12 uur besteld? Zelfde werkdag verzonden
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
10Nov2020
Steenmarter verjagen: zo doe je het zelf

Steenmarter verjagen: zo doe je het zelf

Steenmarter in huis verjagen: zo doe je het zelf!

Een steenmarter in huis, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Steenmarters kunnen namelijk veel schade en overlast veroorzaken. Het is dan ook logisch dat je afvraagt: wat te doen tegen steenmarters? Wij hebben uitgezocht wat je kan doen tegen steenmarters en hebben handige tips om de steenmarter te verjagen op een rijtje gezet!

Wat is een steenmarter?

Een steenmarter behoort tot de marterachtigen zoals de otter, das, wezel, hermelijn en boommarter. Qua grootte is de steenmarter vergelijkbaar met een poes of kat, echter zijn ze slanker en hebben ze kortere pootjes. Een steenmarter is een roofdier en eet eigenlijk alles. Zo jaagt een steenmarter op muizen, vogels, konijnen, ratten en kippen. Ook met ons afval weten steenmarters wel raad.

Schade en overlast veroorzaakt door een steenmarter

Heb je een steenmarter in huis? Dan wil je daar natuurlijk net als bij ander ongedierte zo snel mogelijk vanaf. Een steenmarter kan ontzettend veel overlast en schade veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan lawaai, vernielingen en stank. Daar zit niemand op te wachten, daarom geven we tips hoe je de steenmarter kunt verjagen.

Steenmarter verjagen

Een steenmarter bestrijden met gif, vangen of doden is verboden, waardoor de enige optie het dier verjagen is. De steenmarter behoort namelijk tot de beschermde diersoorten. Er zijn verschillende manieren op de steenmarter te verjagen.

Steenmarter in huis verjagen met gaas

Om de steenmarter te verjagen is een effectieve manier het gebruiken van martergaas. Eerst moet je checken of de steenmarter nog in huis aanwezig is. Steenmarters worden actief als het donker is. Overdag is de kans klein dat je ze ziet. Vaak zitten ze dan op een rustplaats buiten je woning.

Als de steenmarter niet in huis aanwezig is, dan kun je alle gaten en kieren van meer dan 5 centimeter afsluiten met speciaal martergaas. Hierbij is het belangrijk dat het gaas goed vastgemaakt wordt, want de steenmarter zal zijn best doen om toch naar binnen te komen.

Steenmarter verjagen met geluid

Een andere manier om een steenmarter te verjagen is met ultrasoon geluid. Echter zijn de meningen verdeeld over deze methode. Na verloop van tijd wennen de beesten aan dit geluid. Het inzetten van ultrasoon geluid met bewegingssensor werkt beter. Het geluid zal pas aan gaan als de marter in de buurt is, waardoor hij zal schrikken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.