Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
23Aug2022
Staaldraad spannen met een draadspanner doe je zo

Staaldraad spannen met een draadspanner doe je zo

Wil je ergens staaldraad voor gaan gebruiken en vraag je je nu af hoe je het staaldraad strak kunt trekken? Om staaldraad strak ergens tussen te spannen kun je het beste een draadspanner gebruiken. Een draadspanner is een bepaald soort ijzerwerk wat je gebruikt om staaldraad strak en recht ergens tussen te kunnen spannen. Draadspanners worden bijvoorbeeld veel gebruikt in de agrarische sector om schrikdraad en prikkeldraad te spannen bij weilanden. Hieronder kun je lezen hoe je een draadspanner kunt gebruiken om staaldraad strak te kunnen spannen. 

Hoe bevestig je de draad aan de draadspanner

Om het staaldraad strak te kunnen spannen dient het eerst bevestigd te worden aan de draadspanner. De draadspanner bestaat uit een ellipsvormige ring met aan de buitenzijde een oog en in de ellipsvormige ring een spansysteem. De spanner bevestig je aan de paal of de muur waar je de draad wilt spannen met een haak of een stuk staaldraad wat je vastzet met een draadklem. Vervolgens maak je een lus met een draadklem in je staaldraad en bevestig je dat aan de andere kant waartussen je de draad wilt spannen met behulp van een haak of een oog. Dan trek je de staaldraad naar de spanner en haal je het draad door de uitsparing heen en bevestig je het in het spansysteem. Je kunt nu met het spansysteem het staaldraad zo strak mogelijk trekken. 

Tips om de draadspanner te bevestigen

Als je een draadspanner gebruikt om een staaldraad te spannen komt er een hoop kracht op de draad en de spanner te staan. Het is dus zaaks om ervoor te zorgen dat de spanner goed is bevestigd aan de muur of de paal en dat hij niet los kan schieten. Gebruik bij voorkeur meerdere slagen RVS staaldraad om de spanner aan de muur of de paal te bevestigen met een deugdelijke draadklem. Dan weet je zeker dat de draad niet plotseling los kan schieten met alle gevolgen van dien. 

Een draadspanner gebruiken voor verschillende toepassingen

Een draadspanner kun je gebruiken voor verschillende toepassingen en soorten spandraad. Feitelijk kun je het stukje ijzerwerk gebruiken voor elke situatie waarbij en een staaldraad of ijzerdraad moet spannen. Je kunt het gebruiken om een hekwerk of een omheining te maken met bijvoorbeeld prikkeldraad of schrikdraad. Draadspanners zijn ook reuze handig om bijvoorbeeld een waslijn te bevestigen. Een waslijn bestaat uit een kern van staaldraad met een coating van kunststof om je kleding te beschermen tegen verkleuringen door roest. Je kunt met behulp van een spanner dus makkelijk een strakke waslijn spannen op je balkon of in de tuin.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.