Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
20Mei2021
Schrikdraad als afrastering tegen wolven (met subsidie)

Schrikdraad als afrastering tegen wolven (met subsidie)

Het lijkt erop dat de wolf definitief is teruggekeerd naar Nederland. Dit betekent dat er maatregelen moeten worden genomen om uw dieren te beschermen. Een afrastering met schrikdraad is een effectieve manier om wolven op afstand te houden, aangezien wolven een aversie hebben tegen schrikdraad.

Subsidie ter voorkoming van schade door wolven

Voor schapen- en geitenhouders is er de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor bescherming tegen wolven door middel van verplaatsbare afrasteringen. Deze regeling is bedoeld als financiële ondersteuning voor houders van schapen en geiten die dergelijke afrasteringen hebben geplaatst in gebieden waar wolven voorkomen, met als doel hun dieren te beschermen. Er zijn enkele voorwaarden verbonden aan deze subsidie:

  1. De afrastering moet zijn geplaatst of in gebruik zijn in een gebied waar wolven voorkomen.
  2. De subsidieaanvraag kan pas worden ingediend nadat de afrastering is aangeschaft.
  3. De afrastering moet voldoen aan bepaalde criteria.
  4. Het gebied waarin de afrastering wordt geplaatst, moet zijn aangewezen als leefgebied voor wolven door de provinciale autoriteiten.
  5. De maximale subsidiebedrag bedraagt 20.000 euro.

Meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor de provincie Gelderland vindt u hier. Voor andere provincies gelden gelijksoortige mogelijkheden.

Verplaatsbare of permanente afrastering

Bij ons kunt u terecht voor alle benodigdheden om een wolfbestendige omheining te creëren. Als u een verplaatsbare elektrische afrastering wilt, bestaat de basis uit kunststof palen, schrikdraad, schriklint en een krachtig schrikdraadapparaat. Voor een permanente afrastering kunt u houten afrasteringspalen, schrikdraad, schriklintisolatoren en een schrikdraadapparaat gebruiken.

Om wolven af te schrikken, raden wij een afrastering aan van minimaal 120 centimeter hoog met 5 tot 7 schrikdraden. Plaats de eerste draad ongeveer 20 centimeter boven de grond en eindig met een schriklint. Het bredere lint zorgt ervoor dat wolven sneller ontmoedigd worden om over de afrastering te springen. Op deze manier kunt u uw schapen en andere dieren beschermen tegen wolfgevaar.

Indien u al een afrastering heeft met slechts 2 of 3 draden, overweeg dan om deze om te bouwen naar een 6-draadssysteem om deze wolfbestendig te maken.

Schrikdraad als afschrikmiddel tegen wolven

Schrikdraad is essentieel om wolven op afstand te houden. Zoals eerder vermeld, hebben wolven een hekel aan schrikdraad. Door schrikdraad en schriklint op de juiste manier te installeren en te onderhouden, kunt u uw dieren effectief beschermen. Het is van cruciaal belang dat de schrikdraden overal minimaal 3000 volt bevatten, zelfs op plaatsen waar de afstand tot het schrikdraadapparaat het grootst is. Daarnaast moet de afrastering voortdurend van stroom worden voorzien, zelfs wanneer er geen dieren binnen de omheining zijn. Dit voorkomt dat wolven een zwakke plek in de afrastering kunnen ontdekken en eraan wennen.

Extra veiligheidsmaatregelen tegen wolven

Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, kunt u overwegen om de afrastering iets hoger dan de aanbevolen 120 centimeter te maken. U kunt ook gaas ingraven om de onderkant van het schrikdraad af te sluiten en te voorkomen dat wolven eronder door kunnen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.