Menu
0
Voor 12 uur besteld? Zelfde werkdag verzonden
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
14Dec2020
Muizen in de spouwmuur weren met gaas

Muizen in de spouwmuur weren met gaas

Muizen in spouwmuur weren met gaas

Muizen bestrijden in de spouwmuur is vaak niet nodig. Een veel betere oplossing is voorkomen dat muizen in je spouw kunnen komen. Op deze manier pak je de oorzaak aan met als gevolg een duurzame oplossing, zodat het probleem zich niet blijft herhalen. 

Hoe muizen in spouwmuur bestrijden?

Muizen in de schouw bestrijden kan door de toegang tot de schouw af te sluiten. Gebruik hiervoor muizengaas, zodat ze er niet meer in kunnen. Woon je met meerdere mensen onder 1 dak (bijvoorbeeld een rijtjeswoning of twee onder één kap? Vaak is het dan belangrijk om dit samen met je buren te doen. Sluit alleen jij de spouwmuur af? Dan kunnen ze via de spouw van de buren nog gewoon naar binnen. Het is dan ook van belang om gezamenlijk muizen in de spouw aan te pakken.

Op het moment dat je last hebt van muizen in je spouw is het belangrijk om dit probleem snel te bestrijden. Muizen in de schouw weten namelijk al snel via de spouw de weg naar het plafond te vinden. Muizen boven een plafond bestrijden is een lastige klus, waardoor je dit maar beter kunt voorkomen.

Muizen verdelgen in spouwmuur

Het inzetten van giftige bestrijdingsmiddelen om muizen in je spouwmuur te verdelgen raden wij af. Waarom? Het verdelgen van de muizen is geen oplossing voor de oorzaak van het probleem. Ook kunnen de muizen na het verdelgen stank veroorzaken. Tot slot worden er ook vliegen en andere insecten aangetrokken die op hun beurt weer overlast kunnen veroorzaken.

Oorzaak van muizen in de muur

Als muizen eenmaal in de muur zitten, dan kunnen ze zich al vrij snel door heel je huis verplaatsen. Zo kunnen ze via de spouwmuur naar de kelder, de ruimte boven plafonds of de zolder. Zodra je last hebt van muizen in de muur is het van belang om direct actie te ondernemen. Zo voorkom je dat ze schade aan je isolatie toebrengen. Maar wat is de oorzaak van muziek de spouwmuur? Een aantal mogelijke oorzaken kunnen zijn: 

  • Bron van voedsel in de buurt. Vaak is er een bron van voedsel in de buurt als je last hebt van muizen. Een voedselbron voor muizen kan zijn diervoeders, fruitbomen, keukenafval of vogelvoer.
  • Openingen in de buitenmuur. Muizen komen vanaf buiten de spouwmuur binnen. Vaak zijn er openingen in de buitenmuur, waardoor muizen gemakkelijk naar binnen kunnen.
  • Beschutte ingang. Als muizen de muur in gaan, dan liggen er vaak spullen tegen de muur. Deze spullen zorgen ervoor dat ze een beschutte ingang hebben. Dit kan ook dichte begroeiing tegen de buitenmuur zijn.

Spouwmuren zijn de ideale en veilige nestelplaats voor muizen. Helemaal als er ook nog een bron van voedsel in de buurt is. Een bron van voedsel kan ook een volière of konijnenhok in de tuin zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.