Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
12Apr2022
Maak van gaas een afrastering voor kippen

Maak van gaas een afrastering voor kippen

Op zoek naar een goede en betaalbare afrastering voor kippen? Daar gebruik je uiteraard gaas voor. Kippen hebben ruimte nodig. Die ruimte bied je ze in de vorm van een ren, waarin ze lekker kunnen rennen. Zo’n kippenren plaats je vervolgens eenvoudig in je achtertuin.

Afrasting voor kippen maken

Het goede nieuws: het maken van een afrastering voor kippen is zo moeilijk niet. Het is zelfs vrij eenvoudig. Je hoeft je alleen maar goed voorbereiden. Daarna zul je er zelfs met twee linkerhanden toe in staat zijn een degelijke kippen afrastering te maken. Het maken zelf is erg leuk.

Grote of kleine kippen?

Hoe groot de afrastering moet zijn, is afhankelijk van hoe groot je kippen zijn. Voor een klein formaat kip geldt namelijk dat 1 vierkante meter per kip (de krielkipjes) voldoende is. Voor een middelgrote kip (de landhoenders) is 1.3 vierkante meter nodig en voor de grote kippen 1.5 vierkante meter. Heb je meer ruimte beschikbaar? Je kippen hebben natuurlijk graag een grotere ren.

Hoe hoog moet het gaas zijn?

In een woonwijk in de stad hoef je voor vossen niet bang te zijn, maar woon je aan de rand van de stad of op het platteland, dan moet je er wel voor uitkijken. Als het gaas stevig in de grond zit en minstens 1.7 meter hoog is, zal een roofdier (tenzij een gevleugelde natuurlijk) er niet overheen komen. De 1.7 meter hoogte is ook nodig te zorgen dat de kippen niet ontsnappen.

Deurtje erbij?

Een overdekte kippenren is ook mogelijk. Je hebt dan sowieso wel een ingebouwd deurtje nodig om binnenin schoon te kunnen maken. Een deur maken is veel lastiger dan een ‘muur’ van gaas. Als het dak van de ren open is, kun je er eventueel nog met een ladder overheen.

Wat heb je nodig voor de kippen afrastering?

Voor de afrastering van je kippen heb je het volgende nodig:

  • Kippengaas (zorg ervoor dat het gaas hoog en ook lang genoeg is)
  • Voor het bouwen van een frame gebruik je aluminium, of simpeler nog: hout
  • Voor het monteren van het gaas op het frame gebruik je spijkers en/of schroeven
  • In uitzonderlijke gevallen kun je een bouwvergunning nodig hebben voor het bouwen.

Goed en stevig kippengaas

Het beste kippengaas is stevig en heeft gaten van rond de 1-1.5 centimeter. Je zorgt ervoor dat je het gaas in de grond stopt en dat de kippen het er niet uit kunnen trekken. Door het gaas in de grond te duwen, hou je roofdieren ook buiten. Kippengaas met zwarte coating wordt aangeraden. Waarom? Zwart valt meer weg dan grijs metaal, zodat je je kippen beter ziet.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.