Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
12Mei2020
Kippenren maken

Kippenren maken

Door: PimReacties: 0

Zelf een kippenren maken doe je zo

Als je van kippen houdt is het natuurlijk leuk om je eigen kippenren te bouwen. Een kippenren in je achtertuin bouwen zorgt ervoor dat je kippen lekker kunnen grazen. Ook bestrijden ze het kleine ongedierte in de tuin en helpen ze je met het verwerken van etensresten. Een kippenren maken is vrij gemakkelijk te maken. In dit artikel vertellen wij alles wat je moet weten over zelf een kippenren maken.

 

Grootte en hoogte van de kippenren

Voordat je begint met het bouwen van je eigen kippenren is het belangrijk om te weten hoeveel kippen je wilt gaan houden en of je er de ruimte voor hebt. De keuze van het ras speelt hierbij een belangrijk rol. Grote kippen hebben namelijk ongeveer 1,5 m2 per kip nodig en middelgrote kippen (landhoenders) hebben 1,3 m2 per kip nodig. Voor kleine kippen (krielkippen) is 1 m2 per kip ruim voldoende. Let er wel op dat dit oppervlak een indicatie van het minimum is. Je wilt natuurlijk niet dat je kippenren een legbatterij wordt. Je kippen meer ruimte geven is natuurlijk altijd beter. De volgende stap is het bepalen van de hoogte. Wil je de kippenren aan de bovenkant open houden? Zorg er dan voor dat het gaas minimaal 170 centimeter hoog is, zodat kippen er niet uit kunnen vliegen en roofdieren, zoals vossen, er niet overheen kunnen komen. Het is ook mogelijk om de kippenren overdekt te maken, echter heeft dit één groot nadeel. Je moet dan namelijk een extra deur inbouwen om te kunnen schoonmaken.

 

Nachthok

Een kippenren zorgt ervoor dat je kippen overdag de ruimte hebben om te bewegen. Voor s nachts is het nodig om een nachthok, ook wel kippenhok genoemd, te hebben. Omdat ze in de nacht voornamelijk stil zitten hebben de kippen in het nachthok minder ruimte nodig. Bereken ongeveer de helft van de indicatie die we hierboven per kip hebben gegeven. Wel is het belangrijk dat het nachthok optimaal is ingedeeld en de kippen genoeg ruimte hebben om comfortabel de nacht door te brengen.

 

Welke materialen heb je nodig voor een kippenren?

- Hout of aluminium voor het frame

- Schroeven, krammen en spijkers

- Kippengaas

- Eventueel een bouwvergunning

Kippengaas kopen

Als gaas specialist weten wij natuurlijk als geen ander welke gaas voor je kippenren geschikt is. Als je zelf een kippenren wilt maken kan je het beste kiezen voor stevig kippengaas met gaten van 1 tot 1,5 centimeter. Ook is het belangrijk om het gaas goed te bevestigen, zodat dit niet kan omvallen. Verder moet het gaas diep genoeg de grond in is gestopt. Dit is belangrijk om je kippenren steviger te maken, kippen binnen te houden en roofdieren buiten te weren. In ons assortiment vind je verschillende soorten kippengaas. Vind jij het leuk om naar je kippen te kijken? Dan adviseren wij om te kiezen voor zwart kippengaas. Door de zwarte coating kan je beter door het gaas heen naar je kippen kijken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.