Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
09Mei2023
Kippenhok vosbestendig maken: zo doe je dat

Kippenhok vosbestendig maken: zo doe je dat

Heb jij kippen of andere dieren in de tuin en wil jij deze beschermen tegen vossen? Dan is het gebruiken van het beste kippengaas een echte must. Vossen worden steeds vaker gezien door de mensen. Dit komt doordat de vossen in Nederland niet meer genoeg natuur hebben om zich in te houden. Het gevaar hiervan is dat ze op zoek gaan naar eten in onze leefomgeving. Voorkom dat jouw kippen het slachtoffer worden van een vos door middel van het plaatsen van het juiste kippengaas. In dit artikel leggen we uit hoe jij het kippenhok vos bestendig maakt.

Kies voor het juiste kippengaas

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook in het geval van het maken van een kippenhok. Zorg dat je kiest voor het juiste kippengaas. Stevig kippengaas is moeilijk door te bijten of kapot te maken. Wanneer jij kiest voor het stevigste kippengaas heb jij de zekerheid dat een vos of ander ongewenst dier niet zomaar er doorheen kan komen. Maar hoe weet je welk kippengaas goed is en welke niet?

De grootte van de gaten

De grootte van de gaten die tussen de draad zitten noemen we ook wel de maaswijdte. Kies voor een maaswijdte van ongeveer 15 mm. Kippengaas met deze maaswijdte biedt namelijk de beste bescherming tegen roofdieren of ongedierte. De maaswijdte is namelijk klein genoeg om te voorkomen dat ratten naar binnen kunnen gaan. Ook is het onmogelijk voor de vossen om met dit gaas binnen te glippen. Zorg wel altijd dat het gaas aan alle kanten stevig bevestigd is om te voorkomen dat het los komt.

Kies voor dik draad

Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden is de dikte van de draad. Hoe dikker het draad, hoe steviger het is. Dik draad is lastig om kapot te maken en blijft beter rechtop zitten. Wanneer je kiest voor te dun draad, riskeer je dat een dier het draad kapot kan knagen. Wij raden daarom een draaddikte aan van ongeveer 1 mm of meer.

Maak de ondergrond vos bestendig

Ondanks dat jouw kippenhok aan de buitenkant volledig afgeschermd is, is er altijd de kans dat de vos een gat onder het gaas gaat graven. Om te voorkomen dat de vos succesvol is en onder het gaas kan kruipen, zorg je dat je het gaas dieper in de grond stopt. Daarnaast is het slim om te zorgen dat er rondom de ren van de kippen een verharde grond ligt. Leg bijvoorbeeld een aantal tegels rondom de ren. Zo wordt het voor de vos erg moeilijk gemaakt. Op zoek naar geschikt gaas? Kijk dan eens naar ons uitgebreide aanbod kippengaas.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.