Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
21Mei2024
Inkijk in je tuin verminderen

Inkijk in je tuin verminderen

Privacy is een belangrijk onderwerp in een tijd waarin de overheid overweegt van Facebook te gaan en gebruikersgegevens nagenoeg op straat liggen. Zo gezegd is jouw tuin één van de weinige plekken waar je je nog heerlijk kunt terugtrekken zonder je zorgen te hoeven maken over gluurders. Of ligt de realiteit genuanceerder? Helaas hebben maar al te veel Nederlanders ondanks de schutting last van inkijk in hun tuin. Hoe kun je dit verminderen?

Het voordeel van een klimplant

Als je een klimplant tegen de schutting aan laat groeien, verminder je de inkijk. Daar komt bij dat klimplanten vaak fraai zijn om naar te kijken. Klimplanten werken buitengewoon goed in combinatie met een hekwerk. Klimplanten hechten zich goed aan met name dubbelstaafmat hekwerken en zullen ook niet snel gaan schimmelen.

Kies voor een vlechtband

Mocht je geen liefhebber zijn van klimplanten, kun je een vlechtband overwegen. Dit is een rol van kunststof die je tussen de staven van het hek kunt plaatsen. Ook op deze manier kun je zorgen voor meer privacy in de tuin.

Potten en bakken om de inkijk te verminderen

Je hebt het vast weleens gezien: tuinen die volgehangen zijn met bloempotten en plantenbakken. Dit is een minder drastische ingreep dan een klimplant of vlechtband. Het laat genoeg open plekken over voor eventuele gluurders. Daar staat tegenover dat het een erg leuk gezicht is. De tuin wordt er in één klap veel vrolijker van.

Het nut van bomen

Je kunt ook bomen planten om voor meer privacy in de tuin te zorgen. Zeker als je meerdere bomen plant kun je de inkijk met een aanzienlijke hoeveelheid verminderen. Dit is tevens een manier om desgewenst voor meer schaduw te zorgen.

Struiken plaatsen

Als je deze maatregel te ver vindt gaan, kun je overwegen om struiken te plaatsen. Terwijl een boom in de winter bladeren verliest, heeft een struik hier geen last van. Bovendien is het een subtiele manier om de inkijk te verminderen.

Kies voor een zitkuil

Tot nu toe zijn er allemaal manieren genoemd om de inkijk te verminderen. Maar je kunt het ook omzeilen door een zitkuil te maken. Door in een verlaagd gedeelte te gaan zitten, maak je het de buren moeilijker om naar je te kijken door de schutting. Voortaan kun je met je bezoek aan de zitkuil genieten van zomerse drankjes.

Steenkorven

Tot slot zijn steenkorven een optie. Deze korven kun je vullen met allerlei soorten materialen. Te denken valt aan natuurstenen en keien. Steenkorven kun je gebruiken om de inkijk van het hekwerk te verminderen.

Weet jij al met welke tip je vandaag nog voor meer privacy in je tuin gaat zorgen? Wacht niet langer en maak van jouw tuin een toevluchtsoord waar niemand je lastig kan vallen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.