Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
26Aug2020
Houten palen in grond beschermen

Houten palen in grond beschermen

Door: PimReacties: 0

Houten palen in grond beschermen

Na verloop van tijd wordt de houten paal steeds zwakker totdat deze geen gewicht meer kan dragen en vervangen moet worden. Dit is natuurlijk hartstikke zonde van al je werk en geld. Daarom geven wij handige tips om houten palen in de grond te beschermen. Lees hieronder de oplossing om houtrot en schimmel tegen te gaan.

 

Montage boven de grond

Bij sommige houten constructies is het mogelijk om rekening te houden dat houten palen geen direct contact met de grond hebben. Indien mogelijk adviseren wij om contact te vermijden. De meest gebruikte oplossing is een betonpoer, waarop de houten paal geschroefd kan worden. Het is belangrijk om bij deze methode de paal ongeveer 5 centimeter boven de grond te monteren.

 

Behandelen van de houten palen

Een andere oplossing om palen in de grond te beschermen tegen houtrot en schimmel is het behandelen met beits. Deze behandeling zorgt voor een beschermlaagje dat vocht tegenhoudt. Geen vocht betekent ook geen houtrot. Voor de beste bescherming van hout onder de grond kan je het beste de palen behandelen met teer. Het beste kan je de gehele paal behandelen om het hout te beschermen tegen regen en zonlicht. Door houten palen in grond te beschermen met teer of beits verlengt de levensduur met vele jaren. In onze webshop is het ook mogelijk om gecreosoteerde of geïmpregneerde palen te kopen. Deze palen zijn al behandeld om houtrot en schimmel te voorkomen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.