Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
12Mar2024
Horizontale of verticale schutting

Horizontale of verticale schutting

Horizontale of verticale schutting? Zo maak je de beste keuze!

Wil jij graag een mooie schutting plaatsen in de tuin? Dan heb je verschillende opties om uit te kiezen. Een van deze opties is de oriëntatie van de schutting. Kies je voor een horizontale of toch liever verticale schutting? Beide opties hebben zo zijn eigen voordelen en looks. Wij helpen je in dit artikel graag verder met wat handige tips over hoe jij de beste keuze maakt over jouw toekomstige schutting.

Esthetiek

De eerste keuze die je moet overwegen, heeft te maken met de looks van de schutting. Vind jij een horizontale plank mooier of zie je toch liever een verticale schutting? De verticale plank heeft een meer traditionele uitstraling, terwijl een horizontale plank gezien wordt als een moderne versie. Overweeg niet alleen wat je zelf mooi vindt, maar ook wat het beste past bij de stijl van jouw tuin en huis.

De privacy

Wat is de functie van de schutting? Wil je zorgen dat de schutting zoveel mogelijk privacy brengt naar jouw tuin? Dan wordt een verticale plank sneller aangeraden. De planken zitten hier normaliter dichter tegen elkaar. Een horizontale plank heeft vaak wat meer openheid, wat gewenst kan zijn voor iedereen die een open uitstraling in de tuin wilt behouden.

Het onderhoud

Ook het onderhoudsniveau kan per schutting verschillen. Over het algemeen kosten horizontale schutting iets meer zorg en onderhoud. Dit komt doordat ze makkelijker vocht vasthouden. Hierdoor moet er meer preventief en onderhoudswerk worden gedaan tegen vocht en vuil. Ondanks dat een verticale schutting ook onderhoud nodig heeft, zal het minder regulier werk kosten. Kies je voor geïmpregneerde schuttingdelen dan valt het onderhoud ook reuze mee.

De kosten

De kosten van een horizontale of verticale schutting hangen mede af van verschillende factoren, waaronder afmeting en materiaalkeuze. Mocht je zeker willen weten dat de kosten zo laag mogelijk blijven, vraag dan twee verschillende offertes aan. Uiteraard kun je het zelf ook uitrekenen. Voor wat betreft de horizontale schuttingen hebben we kant en klare schermen

Duurzaamheid

Een laatste overweging die je moet maken, is de duurzaamheid. Ondanks dat ze uit hetzelfde materiaal gemaakt zijn, kunnen ze een andere levensduur hebben. Een horizontale plank houdt makkelijker vocht vast, terwijl een verticale plank beter bestand is tegen vocht. Dit komt doordat de verticale planken met de regen mee bewegen naar de grond. Het vocht kan ervoor zorgen dat de horizontale schutting sneller gaat verslijten. Maar met een beetje onderhoud is dit geen probleem.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.