Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
21Aug2023
Hoe zorg je voor je gaas: Tips voor onderhoud en Winter is Coming

Hoe zorg je voor je gaas: Tips voor onderhoud en Winter is Coming

Gaas wordt op vele plekken in verschillende toepassingen gebruikt. Zoals afrasteringen voor dieren, volières en tuinschermen. Om ervoor te zorgen dat je gaas lang meegaat en goed presteert, is regelmatig onderhoud belangrijker dan gedacht. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet voor een goede conditie:

Maak het gaas schoon

Maak er een gewoonte van om je gaas regelmatig schoon te maken. Verwijder takken, bladeren, stof en ander vuil met behulp van een zachte borstel of een hogedrukreiniger. Zorg er simpelweg voor dat er geen opeenhoping van vuil ontstaat.

Controleer op beschadigingen

Loop met regelmaat langs het gaas en check op op eventuele beschadigingen. Let vooral op scheuren, losse draden of kleine gaten. Repareer kleine beschadigingen direct om verdere achteruitgang te voorkomen. Is een stuk gaas dusdanig slecht dat het niet meer kan worden gebruikt. Vervang het dan. Wij bieden bijvoorbeeld gaas dat per meter kan worden gekocht.

Behandel roest

Als je gaas van een metaalsoort is en je merkt beginnende roest op, verwijder dit dan zo snel mogelijk. Schuur de roest voorzichtig weg en gebruik een roestoplosser. Breng vervolgens een laag roestwerende verf aan om verdere roestvorming te voorkomen. Het regelmatig aanbrengen van een nieuwe verflaag kan helpen bij het behouden van de stabiliteit van het gaas.

Bescherm tegen corrosie

Als je gaas wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden, zoals regen of irrigatie, overweeg dan om een beschermende coating aan te brengen. Dit kan helpen om het gaas te beschermen tegen roestvorming en de levensduur te verlengen. Er zijn speciale coatings verkrijgbaar die geschikt zijn voor verschillende soorten gaas. 

Voorkom begroeiing

Als het gaas deel uitmaakt van een afrastering of tuinscherm, zorg er dan voor dat er geen begroeiing tegen het gaas groeit. Overmatige begroeiing kan het gaas beschadigen en de functionaliteit ervan verminderen. Kort regelmatig de planten en struiken rondom het gaas om te voorkomen dat ze erin groeien of er tegenaan schuren.

Bescherm tegen scherpe voorwerpen

Voorkom dat scherpe voorwerpen in contact komen met het gaas. Zorg ervoor dat er geen harde/zware producten zoals gereedschap of andere voorwerpen tegen het gaas leunen of erop rusten, om beschadigingen en doorzakken te voorkomen. 

Door regelmatig je gaas te inspecteren en te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat het goed presteert en langer meegaat. Volg deze tips om je gaas in optimale conditie te houden en te genieten van de voordelen die het biedt. Met de juiste zorg blijft je gaas er niet alleen mooi uitzien, maar behoudt het ook zijn functionaliteit en duurzaamheid gedurende vele jaren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.