Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
23Apr2024
Hoe span je schapengaas: een simpel stappenplan

Hoe span je schapengaas: een simpel stappenplan

Ben je een beginnende boer of hobbyist die zijn schapen veilig wil houden? Dan is het spannen van schapengaas een essentiële stap om te leren. In deze gids delen we een eenvoudige stap-voor-stap aanpak om je te helpen bij het spannen van schapengaas.

Stap 1: Verzamel de materialen

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde spullen bij de hand hebt. Denk aan schapengaas van goede kwaliteit, stevige palen, draadspanners en bevestigingsmateriaal zoals draadkrammen. Bij ons heb je een ruime keuze aan materialen, inclusief schapengaas in diverse draaddiktes.

Stap 2: Markeer de locatie

Bepaal waar je het schapengaas wilt plaatsen en markeer deze plek met behulp van palen en touw. Zorg ervoor dat de omheining genoeg ruimte biedt voor je schapen om vrij te kunnen bewegen.

Stap 3: Plaats de palen

Begin met het plaatsen van de palen op gelijke afstanden van elkaar. Zorg ervoor dat de palen stevig in de grond staan en dat ze hoog genoeg zijn om het schapengaas te kunnen dragen. Door middel van een grondboor en palenrammers zorg je ervoor dat dit een eenvoudigere taak wordt. 

Stap 4: Bevestig het schapengaas

Rol het schapengaas uit langs de lijn van de palen en bevestig het stevig met behulp van krammen. Zorg ervoor dat het gaas strak gespannen is om te voorkomen dat de schapen er doorheen kunnen breken.

Stap 5: Controleer en verstevig

Loop langs de omheining en controleer op eventuele zwakke plekken of losse bevestigingen. Verstevig indien nodig het schapengaas door extra draadkrammen toe te voegen of de palen opnieuw te positioneren.

Stap 6: Test de omheining

Voordat je je schapen in de omheining laat grazen, is het verstandig om de stevigheid ervan te testen. Duw tegen het schapengaas om te controleren of het goed vastzit en bestand is tegen de kracht van de schapen.

Met deze eenvoudige stappen zou je in staat moeten zijn om succesvol schapengaas te plaatsen en je schapen veilig te houden. Vergeet niet om regelmatig de omheining te controleren en indien nodig reparaties uit te voeren.

Voor hoogwaardig schapengaas en alle benodigde materialen, bekijk het assortiment. Ze bieden een breed scala aan omheiningsopties en accessoires om aan al je behoeften te voldoen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.