Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
10Jan2023
Hoe hoog mag een schutting zijn?

Hoe hoog mag een schutting zijn?

Wil je een schutting gaan bouwen in de voor- of achtertuin? Dan is het belangrijk om te kijken hoe hoog de schutting mag zijn. De constructie van de schutting dient ook goed te zijn. Hiervoor gebruik je tuinpalen zodat de schutting stevig overeind blijft staan, ook tijdens een zware storm. Het is goed om te kijken of de schutting in de voortuin of in de achtertuin komt. Hiervoor gelden namelijk andere regels. 

De maximale schutting hoogte

De schutting in de achtertuin mag maximaal twee meter hoog worden. In de meeste gevallen heb je hier geen vergunning voor nodig. Plaats je een schutting in de voortuin? Dan mag deze niet hoger uitkomen dan maximaal één meter. Deze regels zijn alleen voor schuttingen en gelden dus niet voor heggen en andere beplantingen.

Stel je buren op de hoogte van je plannen

Het is belangrijk om je aan de regels te houden en te zorgen dat je schutting niet te hoog is. Hierdoor voorkom je problemen met de gemeente. Ook is het aan te raden om je buren te contacteren over jouw plannen. Zo voorkom je onenigheid met de buren. Misschien zitten de buren wel volledig in de schaduw door jouw geplaatste schutting. Hierdoor kunnen hun planten minder goed groeien en kunnen ze niet genieten van de zon. Je kunt je vast voorstellen dat ze hier niet blij mee zijn. Voordat je de materialen gaat aanschaffen en je plan gaat doorzetten is het dus verstandig om goed te kijken wat de buren van je plannen vinden, of je vergunningen nodig hebt, en of de schutting aan alle eisen voldoet.

Een alternatief voor een houten schutting

Een schutting zoals een houten hek zorgt vaak voor een volledige afsluiting van de tuin. Hierdoor kan er niemand naar binnen kijken maar jij kunt hierdoor ook niet naar buiten kijken. Je hebt dus geen uitzicht meer. Om toch de voor- of achtertuin af te schermen mét behoud van uitzicht kun je kiezen voor een enkelstaafmat van enkelstaafs hekwerk. Zo kunnen kinderen of huisdieren de tuin niet uit en houd je een open en ruimtelijke tuin. Wanneer je toch iets meer privacy wenst, kun je kiezen voor klimop of andere planten die mooi tegen dit hekwerk kunnen groeien. Zo haal je groen in de tuin en heb je een natuurlijke afscheiding van de tuin. Ook hierbij dien je te letten op de hoogte van dit hekwerk om problemen met de gemeente en de buren te voorkomen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.