Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
30Jan2024
Hedera schutting maken: zo doe je dat

Hedera schutting maken: zo doe je dat

Wil jij graag een mooie hedera schutting plaatsen in jouw tuin? Deze schutting staat ook wel bekend als een klimop schutting. Dat komt omdat bij deze schutting gebruik wordt gemaakt van gaaspanelen waar een klimplant, zoals de klimop, perfect overheen groeit. Op den duur geniet je dus van een mooie groene schutting die het hele jaar door zorgt voor bescherming en privacy in jouw tuin. Wij leggen je graag stapsgewijs uit hoe je deze kunt plaatsen.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook als het gaat om het maken van een hedera schutting. Zorg dat je exact de plek waar je de schutting wilt plaatsen hebt afgemeten en maak aan de hand van deze meting een schatting aan hoeveel meter gaas en hoeveel steunpilaren je nodig hebt. Zorg ook dat je goed kijkt naar hoe hoog je de schutting wilt hebben.

Het bouwen van het frame

Het maken van een hedera schutting begint bij het maken van het framewerk. Hier worden de gaaspanelen vervolgens tegenaan geplaatst. Meet de ruimte uit en graaf op een gelijke afstand een gat waar jouw houten of metalen palen later in worden gezet. Zorg dat deze diep genoeg in de grond zitten en zorg dat ze netjes rechtop staan. Zo ziet het eindresultaat er niet alleen strak uit, maar zal het ook bestendig zijn tegen regen en wind.

Het bevestigen van het gaas

Zodra het framewerk staat, is het tijd om het gaas te bevestigen. Het gaas zorgt ervoor dat de klimop een basis heeft waar deze tegenaan kan groeien. De klimop zoekt namelijk een plek op waar het zich aan vast kan houden. Het gaas kan je al in een perfect formaat kopen als paneel. Het enige wat je dus hoeft te doen, is zorgen dat deze panelen stevig tegen het frame geplaatst zijn. Sommige metalen palen hebben al een bevestigingssysteem, maar bij een houten paal kan je ze ook simpelweg vastzetten.

Planten van de hedera’s

Staat het framewerk stevig op zijn plek en is het gaas bevestigd? Dan is het tijd om de hedera’s te planten. Plant deze op gelijke afstand in de grond. Om te zorgen dat deze klimop inderdaad op het gaas gaat groeien, kan je de eerste stengels vastzetten tegen het gaas. Hiermee begeleid je de plant eigenlijk in de richting die het moet groeien.

Het onderhoud van een hedera schutting

De laatste stap is geduld hebben. Zodra alles op zijn plek staat, is het simpelweg wachten tot de hedera goed gaat groeien. Zorg voor genoeg mest in de grond, snoei de klimop af en toe bij en begeleid de nieuwe takken voorzichtig verder over de schutting heen. Op den duur geniet je van een geweldig groene en onderhoudsvriendelijke schutting in jouw tuin.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.