Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
26Mar2024
Harmonica hekwerk zelf inkorten: zo doe je dat!

Harmonica hekwerk zelf inkorten: zo doe je dat!

Denk je erover na om harmonicagaas aan te schaffen voor je tuin? Dit is een onopvallend, maar effectief hekwerk, dat je gemakkelijk kunt plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om je harmonica hekwerk op maat te kopen, maar je kunt het hekwerk ook zelf inkorten. 

Wat is een harmonica hekwerk?

Een harmonica hekwerk is een hekwerk dat je bijvoorbeeld in de tuin kunt plaatsen. Het bestaat uit gaas, dat weer bestaat uit gevlochten stalen draden. In de meeste gevallen zijn deze draden geplastificeerd. Aangezien een harmonica hekwerk beschikt over een donkere kleur of verzinkt grijs, valt het niet op in een tuin met veel groen. Bovendien kun je een klimop laten groeien op het hekwerk, om het helemaal op een natuurlijke manier in de tuin te integreren. 

Hoeveel kost een harmonica hekwerk?

Een van de grootste voordelen van een harmonica hekwerk is de prijs. Prijzen beginnen vanaf zo'n 2-3 Euro per strekkende meter. Uiteraard ligt de prijs aan de dikte en het type van het gaas.

Hoe kun je een harmonica hekwerk inkorten?

Een groot pluspunt van harmonicagaas, is dat deze aan alle kanten kan worden ingekort. Zo is het erg eenvoudig om het hekwerk precies op maat te maken. Dit doe je op de volgende manier:

Zorg voor goed gereedschap

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je over het juiste gereedschap beschikt. Je hebt onder andere een tang, slijptong of ijzerzaag nodig. Gebruik een slijptol met een dunne schijf. Ook is het belangrijk om voldoende middelen te gebruiken om jezelf te beschermen tijdens het inkorten. Veiligheid staat natuurlijk voorop. In sommige gevallen kunnen krammen en een hamer noodzakelijk zijn. Dit hangt af van de oppervlakte waar je het hekwerk op bevestigt. 

Het inkorten van een harmonica hekwerk

Als je alle materialen bij de hand hebt, kun je beginnen met het inkorten van het harmonica hekwerk. Let op: houd er rekening mee dat de uiteinden erg scherp zijn. Zorg ervoor dat deze niet uit kunnen steken om te voorkomen dat mensen gewond raken of voorwerpen schade oplopen. Je kunt de scherpe uiteinden in de hekpalen slaan of de puntjes weghalen met een vijl. Zaag het hekwerk precies volgens de gewenste afmetingen. Het beste kun je het gaas van tevoren meten en de afmetingen markeren. 

Het plaatsen van het hekwerk

Nadat je het gaas hebt ingekort, kun je het hekwerk plaatsen. Rol het gaas van de begin- tot eindpaal uit en rijg de spanstaaf door de eerste rij mazen. Met spanstaafhouders kun je het hekwerk aan de beginpaal bevestigen. Trek het gaas daarna strak richting de eindpaal. Met binddraad tussen het gaas en de bovenbuis, kun je ervoor zorgen dat de paal extra stabiel staat.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.