Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
11Sep2023
Elektrische weideafrastering

Elektrische weideafrastering

Heb jij dieren buiten in een wei lopen? Dan is het belangrijk dat deze niet zomaar van de weide af kunnen lopen. Maar hoe zorg je ervoor dat de dieren niet zomaar door een afrastering heen gaan? Met behulp van een schrikdraadapparaat voorkom je ongewenste uitbraken. Dit is een veilige manier om jouw dieren te beschermen tegen een drukke straat en om ze in hun weidegebied te houden. Maar hoe werkt zo’n elektrische afrastering precies?

Wat is een elektrische afrastering?

Hoe werkt een elektrische afrastering precies? Wanneer jij op zoek bent naar een efficiënte manier om jouw dieren veilig op de weide te houden, dan is de kans groot dat je de term elektrische afrastering al voorbij hebt zien komen. Met behulp van een elektrische afrastering worden de dieren door middel van stroom op afstand gehouden. Dit voorkomt dat de dieren zomaar door de afrastering heen lopen. De kringloop van stroom geeft een lage stroom af wanneer het dier de afrastering aanraakt. Ondanks dat dit geen pijnlijke schok is, is het wel een teken voor het dier om op afstand te blijven.

Wat zijn de voordelen ervan?

Er zijn verschillende redenen waarom een elektrische afrastering een slim idee is voor jouw dieren. Allereerst is het een erg goedkope manier om jouw weide af te rasteren. Vooral wanneer het vergelijkt met een houten afrastering, kost een elektrische afrastering al snel de helft minder. Daarnaast gaat het een lange tijd mee en is het bestendig tegen allerlei weersomstandigheden. De kans op fysieke verwondingen aan de dieren wordt dankzij de elektrische afrastering ook geminimaliseerd. In een houten afrastering komen dieren toch vaak vast te zitten, maar dit gebeurt bij een elektrische afrastering vrijwel niet. Het is ook een groot voordeel dat de elektrische afrastering werkt met een hele subtiele schok. Deze schok doet geen pijn, maar zorgt wel voor een besef bij de dieren dat er een grens is. Dit psychologische besef zorgt ervoor dat de dieren meer afstand houden van de afrastering.

Wat heb je nodig?

Ben jij van plan om de elektrische afrastering te installeren? Dan is het belangrijk dat je het juiste materiaal in huis haalt. Wat heb je precies nodig? Zorg dat je een schrikdraadapparaat hebt, verschillende afrasteringspalen, een stroomgeleider, aardingsmateriaal, een schrikdraad-isolator en verbinders. Zodra je alles in huis hebt, kan je de afrastering installeren. Het is zeker mogelijk om deze afrastering zelfstandig te installeren.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.