Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
14Jan2021
Dakgoot beschermen tegen bladeren

Dakgoot beschermen tegen bladeren

De dakgoot is in de herfstperiode iets dat goed bijgehouden moet worden, maar nog veel beter is de dakgoot beschermen tegen bladeren. Weten hoe je de dakgoot en de regenpijp het beste kunt beschermen tegen bladeren? In dit artikel geven we tips hoe je bladeren in de dakgoot kunt voorkomen.

Voorkom vochtproblemen door bladeren in de dakgoot

Naast regenwater krijgen dakgoten en regenpijpen nog heel wat ander vuil te verwerken. Vooral als de bladeren van de bomen vallen in de herfst kan dit voor heel wat problemen zorgen. Wanneer je problemen opmerkt is het vaak al te laat en is de lekkage al ontstaan. Dit kan je dus maar beter voorkomen.

Dakgoten reinigen

Jaarlijks één of twee keer je dakgoten reinigen is een goede manier om een verstopping of lekkage te voorkomen. Voor het reinigen van de dakgoot heb je een ladder, tuinslang, werkhandschoenen, een emmer en een schepje nodig.

Plaats eerst de ladder op een veilige manier tegen de dakgoot. Vervolgens kan je met het schepje zoveel mogelijk vuil uit de dakgoot in de emmer scheppen. Is het vuil in de dakgoot droog? Dan gaat het verwijderen vlotter als je het vuil eerst nat maakt met de tuinslang.

Is al het vuil verwijderd? Gebruik dan de tuinslang om de dakgoot eens goed door te spoelen. Begin vervolgens op het verste punt van de dakgoot om de goot nog eens helemaal schoon te spuiten. Zo weet je zeker dat al het vuil verwijderd is.

Voorkom bladeren in de dakgoot met een bladvanger

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kan je maar beter vervelende vochtproblemen als gevolg van een verstopte dakgoot of regenpijp voorkomen. Dit kun je doen door een bladvanger in de dakgoot en/of regenpijp te plaatsen. Met een bladvanger of gootdrain voorkom je dat bladeren in de afvoer terecht komen. Zo kunnen bladeren geen verstoppingen meer veroorzaken.

Je dakgoot beschermen tegen bladeren? In ons assortiment vind je bladvangers die effectief bladeren en ander afval in je dakgoot voorkomen!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.