Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
13Sep2022
Boomband bevestigen

Boomband bevestigen

Als je veel bezig bent in de tuin, dan is het belangrijk om te weten wat een boomband is en hoe je het kunt gebruiken. Tijdens de groeifase van een plant kan er veel misgaan. Soms is het nodig om de plant een handje te helpen. Voor bomen is het belangrijk dat ze recht kunnen groeien. Dit kan echter wel eens misgaan. Zo kan een boom bijvoorbeeld van nature scheef groeien, maar het kan als gevolg zijn van bijvoorbeeld een hevige storm. Om de boom recht te houden kan er een boomband gebruikt worden. Met een boomband set wordt ervoor gezorgd dat de boom rechtop kan groeien. Het is belangrijk om het op de juiste manier te bevestigen. 

Bevestigen van een boomband

Er zijn verschillende soorten boombanden. Er zijn daarom ook verschillende manieren om een boomband te bevestigen. Voor een autogordel en een rubber boomband kan er op dezelfde gewerkt worden. Hiervoor is een boompaal nodig om de boom overeind te houden. De boomband moet met een 8 symbool verbonden worden tussen de boompaal en de boom. Door het in een 8 symbool te bevestigen zal de band stevig op zijn plek blijven zitten en is de kans kleiner dat de band begint te verschuiven. Een jute boomband is stugger waardoor het niet in deze vorm vastgemaakt kan worden. Voor een jute boomband is het beste om het gewoon op een rechte manier te bevestigen. Bij sommige boombanden wordt er geen gebruik gemaakt van een boompaal. Deze boombanden hebben een anker nodig om de boom overeind te houden. Het bevestigen van deze band kan op veel verschillende manieren gedaan worden. 

De boomband op zijn plek houden

Een boomband kan vrij makkelijk losraken. Het is daarom nodig om de band extra stevig vast te maken. Dit kan gedaan worden door middel van boomspijkers. Boomspijkers zijn erg handig voor het goed bevestigen van een boomband. Een boomspijker heeft een grote kop waardoor de boomband niet kan losraken. Bij een jute boomband moet er goed opgelet worden wanneer je een boomspijker wilt gebruiken. Jute kan namelijk gaan splijten. Om het splijten te voorkomen moet de band dubbelgevouwen worden.

Bevestigen van de boomband aan een paal

Met boompalen kun je ervoor zorgen dat de boomband ergens aan vast kan houden. Dit is de beste manier om de boom ergens aan te bevestigen. Wanneer een boom de kans heeft om op beide kanten te leunen, is het belangrijk om twee palen aan iedere kant vast te maken. Hiermee zorg je ervoor dat de boom aan iedere kant niet scheef kan gaan groeien.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.