Menu
0
Snelle verzending.
Altijd lage verzendkosten.
Alles direct uit voorraad leverbaar
23Jul2023
5 Tips plaatsen schutting

5 Tips plaatsen schutting

Wil jij jouw tuin voorzien van een nieuwe schutting? Dan zijn er een aantal punten waar je beter vooraf rekening mee kan houden. Zo weet jij zeker dat het eindresultaat perfect past bij jouw tuin. In dit artikel hebben we 5 handige tips voor het plaatsen van een schutting voor jou op een rijtje gezet.

Tip 1. Vergeet niet jouw buren te informeren over de plannen

Wij snappen goed dat je denkt dat jij lekker mag doen waar jij zin in hebt in jouw eigen tuin. Toch raden we aan om de buren altijd even te informeren over de ideeën, vooral als ze een impact hebben op hun uitzicht. De buren zullen het erg waarderen dat je aan hun denkt en jij voorkomt zo een onnodig burenconflict. De kans is groot dat de buren blij zullen zijn met de nieuwe schutting.

Tip 2. Zorg voor een goed begin

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor de schuttingen. Zorg dat je goed afmeet waar de schutting komt te staan om vervolgens te kijken hoe de ondergrond op dit gebied eruitziet. Is er sprake van kleigrond of veen? Dan heb je wellicht snelbeton nodig om de palen goed recht te houden. Zorg dat je alles in huis haalt wat je nodig hebt om een productieve middag tegemoet te gaan.

Tip 3. Het vastzetten van de palen

Zorg dat je het gat voor de tuinpalen diep genoeg maakt, maar voorkom dat ze te diep de grond in gaan. Zorg ook dat je voor het juiste materiaal kiest. De grond kan zorgen dat hout gaat rotten. Daarom raden wij altijd hardhout of Robinia palen te nemen.

Tip 4. Kies voor een schutting waar jij blij van wordt

Ondanks dat je denkt dat je de planten voor de schutting laat groeien, is het toch belangrijk dat je ook zonder de planten tevreden bent met hoe de schutting eruit ziet. Wanneer bomen of planten in de winter hun bladeren verliezen, blijft er een kale schutting over. Wees dus niet bang om de schutting een mooie neutrale verflaag te geven of om het hout te lakken in een andere kleur.

Tip 5. Planten tegen de schutting aan laten groeien?

We zien allemaal het liefste veel groen in onze tuin. Wil jij graag een klimop of andere plant op de schutting laten groeien om te voorkomen dat je altijd tegen een muur aankijkt, kies er dan voor om gaaspanelen te plaatsen op de schutting. De gaaspanelen zorgen ervoor dat de plant zich aan het gaas kan vastklemmen. Hierdoor groeit het nog steeds omhoog, maar voorkom je dat de plant de schutting of het hout kan aantasten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.